MEJDAL HUNDEPENSION I HOLSTEBRO

- NÅR FERIEN SKAL VÆRE GOD

Fodrer du korrekt?

 

Hvorfor er den naturlige mangfoldighed i foderet så vigtig? 

Det ideelle hundefoder skal dække hundens behov. Der skal tages højde for, at den nedstammer fra ulven. Ulven er ikke kun ”kød-ædende". Ulven udnytter instinktivt også det rige udvalg af bær, frugter, rødder, græs, osv. med sundhedsfremmende indholdsstoffer. Denne varierede kost er med til effektivt at forebygge mangelsygdomme, og ruster således perfekt ulven til det hårde liv i den frie natur.

Hvad skal man tage hensyn til ved en omstilling af foderet?

En omstilling af foderet skal ske over flere dage (3-4), så organismen kan tilpasse sig. Bland lidt mere af det nye foder i det vante foder ved hvert måltid. Ved unge, ældre, syge dyr eller dyr med sart fordøjelse skal omstillingen ske ekstra skånsomt over 7 - 14 dage. Vi har foder, som er særlig skånsom for maven, så foderomstillingen kan klares på én dag.

Hvad er den rigtige fodermængde?

Anbefalinger vedrørende fodermængder refererer til hundens øjeblikkelige og ideelle vægt. Ved overvægt reduceres fodermængden evt. betydeligt, og/eller der omstilles til et mere fedtfattigt foder. Kig på hunden og juster mængden efter det.

Hvornår skal mine hvalpe have et ”voksenfoder”?

Ved små racer omstilles der til et ”voksenfoder” , når de er ca. 12 måneder.
Mellem størrelse hunde(10-25 kg) skal have hvalpefoder til de er ca. 15 mdr.
Store racer (> 25 kg) Når hunden er udvokset, skiftes til voksen foder. Typisk når den er 18 mdr.

Hvad skal man gøre ved kræsne hunde?

Har du en småtspisende hund, har vi mange ekstra velsmagende varianter at vælge imellem .Mange hunde elsker afveksling i maden. Men, Som ”flokkens leder” bør du være konsekvent ved fodringen, for fodringen har meget med opdragelsen og rangordenen at gøre. Hvis man er for eftergivende og konstant tilbyder nyt foder eller ”forfiner” det, får man ikke kun en kræsen hund, men ofte også en vanskelig hund!

 

 

 

Mejdal Hundepension - Tingagervej 4, Mejdal - 7500 Holstebro - Tlf. 9740 1780 / 2965 6465
mail@mejdalhundepension.dk - SE Nr. 15031670 - Kontonr. 9634-152315